1946 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Konservatuarına ( Şimdiki Beşiktaş Evlendirme Dairesi ) on yıl klasik ve İspanyol gitar üzerinde çalıştı. 1969’a kadar dans müzisyeni olarak akademi birikimini sürdürdü. 1969 yılında Seyhan Karabay’la ( Bas gitarist ) kurdukları Kardaşlar’da grup müziğine geçti. Askerlik dönüşü Cem Karaca ile tanışmasıyla Kardaşlar çizgisi tamamen oluşmuştu. Kardaşlar ile Dadaloğlu, Kalender, Mehmet’e Ağıt, Kara Üzüm, Oy Gülüm Oy türküsünün söz ve müzik düzenlemesini yapmış, aynı zamanda çıkan 45’lik plakların çizim tasarımlarına imzasını atmıştır.
1971 yılında Dadaloğlu türküsü yılın Türkçe sözlü şarkısı seçilir. Türkiye’de yapılan ilk plak çalışması olan Dadaloğlu’ndan kazanılan paradan kendisine 25 kuruş düşmüş. İlk defa bağlamayı bir batı sazından sonra, bu çalışmasında eline almıştır. Kardaşlar’ın verimli döneminden 1972’de Cem Karaca ayrılır ve Ersen-Kardaşlar dönemi başlar. Ersen beraberliğinden 1974’e uzanan çizgide Cem Karaca-Dervişan grubunun kurulmasıyla tekrar katılır ve çalışmaya başlar. Bu çalışma dönemi de birkaç ay sürer ve müziği bıraktığını söyleyerek Cem Karaca-Dervişan grubundan ayrılır ve Amerika’ya gitmeye karar verir.
Müzikal arayışlarını Saklambaç’ın 1979 yılında düzenlediği Altın Mikrofon Ödülü Yarışmasına ” Dışarda Kar Yağıyor ” adlı beste ve sözüyle katılır ve birinciliği alır. Çalışmaları 80’den sonra da devam eder. Bestecilik çalışmalarının en büyük ağırlığını Nazım Hikmet şiirlerinin müziklemesi oluşturur. Daha sonra çalışması yasaklılar arasına alınır. En son çıkardığı 1990 tarihli ” Güzel Günler Göreceğiz ” kasetidir. Türkiye’deki müzik tarihinde yerini Nazım Hikmet şiirlerini en iyi yorumlayan kişi olarak imzalar.
Akın OK
( “68 Çığlıkları” adlı kitabından )